ib3 image
Welkom op FrameMaat.info!
Alles over framematen! Wilt u weten welk framemaat voor u geschikt is?
Gebruik onze Framemaat calculator!

Welke maat kinderfiets?

Gebruik onze frame maat calculator om gemakkelijk en snel de juiste frame maat voor uw kind te bepalen!

Maat per fietstype

Een frame maat wijkt af per type fiets, dus het is belangrijk dat u weet welk frame maat voor u passend is.

Heren- en damesfietsen

Vind met de frame maat calculator de juiste maat voor zowel dames- als herenfietsen.

Kinderfietsen

Ook de juiste frame maat voor kinderfietsen kunt u terug vinden in de frame maat calculator!

Welke maat kinderfiets?

Deze vraag stelt menig ouder zich, want hoe bepaalt u nou precies welke maat kinderfiets u voor uw zoon of dochter moet aanschaffen? Het is natuurlijk belangrijk dat u wel de juiste maat kinderfiets koopt.

Welke maat kinderfiets is geschikt voor mijn kind? Een groot verschil met de andere type fietsen is dat kinderfietsen niet op basis van de binnenbeenlengte worden bepaald, maar op basis van de lichaamslengte of kledingmaat. Daar bovenop worden ze niet naar framemaat onderverdeeld, maar op basis van de wielmaat in inch. Op deze pagina leest u meer over hoe u gemakkelijk en snel de juiste maat kinderfiets kunt bepalen.

Omdat het voor kinderen angstig kan zijn als ze niet of moeilijk met de voeten bij de grond kunnen komen, hebben we aan de tabellen ook de afstand van zadel tot de grond aangegeven. Met daarbij ook de de afstand van trapper tot zadel, om zo bij benadering te kunnen verifieren of uw kind ook bij de trappers zal komen en tevens een inschatting te kunnen maken of deze niet met de knieen tegen het stuur aan komt. Dit lijkt misschien wat ingewikkeld, maar als u op deze feiten let, heeft u zo achterhaald welke maat kinderfiets u moet aanhouden.

Wanneer u de kledingmaat en/of de lengte van uw kind ingeeft, zal direct de juiste maat berekend worden. Het is super eenvoudig om op deze manier via de framemaat calculator de juiste wielmaat berekend te krijgen.

Naast de automatische berekening hebben we ook weer een tabel toegevoegd waar u de genoemde waarden in kunt nalopen. Hierin treft u naast de lengte/kledingmaat eveneens een indicatie van leeftijd aan, om zo nog meer informatie beschikbaar te maken die u kan helpen kiezen welke maat kinderfiets benodigd is.

Wielmaat (inch) Lichaamslengte (cm) Leeftijd Kledingmaat Hoogte grond-zadel Hoogte trapper-zadel
12 95 2-4 jaar 92-98 ± 45 cm ± 35 cm
14 100 3-5 jaar 98-104 ± 50 cm ± 40 cm
16 105 4-6 jaar 104-110 ± 55 cm ± 45 cm
18 110 5-7 jaar 110-116 ± 59 cm ± 49 cm
20 115 6-8 jaar 116-122 ± 63 cm ± 53 cm
22 122 7-9 jaar 122-128 ± 68 cm ± 58 cm
24 130 8-12 jaar 128-140 ± 73 cm ± 60 cm
26 145 10-14 jaar 140-152 ± 83 cm ± 70 cm

Houdt u er ook rekening mee dat uw kinderen snel groeien? De maat van een kinderfiets kan snel te klein worden, dus daarom kan het slim zijn om een kinderfiets één of twee maten groter te kopen. Zodoende zal uw kind langer plezier hebben van de fiets. Hierbij komen de afmetingen grond-zadel en trapper-zadel erg goed van pas om te bepalen welke maat kinderfiets u maximaal zou kunnen aanschaffen.

Frame maat calculator statistieken van vorige maand:

Wat onze gebruikers vinden:

Prima site! Via deze site heb ik de juiste frame maat kunnen berekenen en deze gebruikt voor m’n nieuwe MTB. Precies de juiste maat, fietst perfect!

Gerben101

Hoi … schrijf niet snel een commentaar, maar na een foutieve bestelling heb ik hier wél de juiste frame maat voor m’n dochters fiets weten te vinden. Top!

EricBruin

Gemakkelijk en snel je framemaat berekenen?