ib3 image
Welkom op FrameMaat.info!
Alles over framematen! Wilt u weten welk framemaat voor u geschikt is?
Gebruik onze Framemaat calculator!

Framemaat berekenen

Gebruik onze framemaat calculator om gemakkelijk en snel de juiste framemaat voor u te bepalen!

Maat per fietstype

Een framemaat wijkt af per type fiets, dus het is belangrijk dat u weet welk framemaat voor u passend is.

Heren- en damesfietsen

Vind met de framemaat calculator de juiste framemaat voor zowel dames- als herenfietsen.

Kinderfietsen

Ook de juiste framemaat voor kinderfietsen kunt u terug vinden in de framemaat calculator!

Framemaat berekenen

Wilt u nu graag uw framemaat berekenen? Geen probleem!

Zoals eerder aangegeven, willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken om de optimale framemaat voor uw toekomstige fiets te berekenen. Onze tool/calculator kan direct uw framemaat berekenen aan de hand van uw binnenbeenlengte, maar ook via de aanwezige tabellen kunt u zelf de framemaat opzoeken. Via deze tabellen kunt u tevens de speciale Giant framemaat berekenen.

De meest nauwkeurige wijze van framemaat berekenen is via de binnenbeenlengte. Wij gaan dus niet uit van de (minder nauwkeurige) lichaamslengte in onze rekenmodules. Hieronder leest u stapsgewijs hoe u te werk moet gaan:

  • Framemaat berekenen stap 1: Zoals ook te lezen was in het hoofdstuk ‘Framemaat bepalen’ is uw binnenbeenlengte de afstand van uw kruis naar de grond. Deze dient te worden opgemeten door met uw benen zo’n 15 cm uit elkaar te gaan staan en vervolgens de afstand tussen kruis (werkelijk tot bovenaan meten!) en grond in centimeters op te nemen. Bij voorkeur trekt u broek en schoenen uit, dit om het meetresultaat zo optimaal mogelijk te krijgen.
  • Framemaat berekenen stap 2: Beslis van tevoren van welk type fiets u de framemaat wilt gaan berekenen. Elk type fiets heeft namelijk een aparte berekening, dus dit zal zeker van invloed zijn op de uitkomst. Bij deze stap geeft u aan om welk type fiets het gaat, de calculator bevat alle belangrijke fietstypes.
  • Framemaat berekenen stap 3: Heeft uw toekomstige fiets een verende zadelpen, dan moet u dit corrigeren op de framemaat. Indien dit het geval is, trekt u dan 4 cm (of 2 inches) af van de ideale framemaat.

Heeft u al deze gegevens ingevoerd in de calculator, dan verschijnt de optimale framemaat, eerst in inches en vervolgens in centimeters. Klaar! U heeft zojuist uw framemaat correct berekend.

Framemaat calculator statistieken van vorige maand:

Wat onze gebruikers vinden:

Prima site! Via deze site heb ik de juiste framemaat kunnen berekenen en deze gebruikt voor m’n nieuwe MTB. Precies de juiste maat, fietst perfect!

Gerben101

Hoi … schrijf niet snel een commentaar, maar na een foutieve bestelling heb ik hier wél de juiste framemaat voor m’n dochters fiets weten te vinden. Top!

EricBruin

Gemakkelijk en snel je framemaat berekenen?